Ozlijeđen labud grli čovjeka koji mu je spasio život – VRLO RIJETKE FOTOGRAFIJE U SVIJETU

Labud je poznat kao ‘agresivana’ ptica zato pogledajte nevjerovatan trenutak kada labud grli svog spasioca. »opsirnije..

Da li ste znali da postoji festival na kojem rasporen živ konj ostavljen da umre radi zabave? | Najčudnije priče svijeta

Meksikanci ovo nazivaju Festival. Ovaj događaj u kojem muče konje ima svoje ime ‘Torneo de Lazo’, i održava se svake godine u mjestu Yucatan, Meksiko. »opsirnije..

Koliko često treba šetati psa? - ZOOstoryZOOstory

Potreba za izlascima vani s psom ponajviše ovisi o pasmini psa. Dok je neke pse potrebno istrčavati i s njima provesti jednom dnevno i po sat do dva vremena vani, neki su psi manje zahtjevni i potrebnu količinu vježbanja obave i u kući. Ovo su stvari koje svakako morate znati pri izboru vašeg budućeg kućnog ljubimca..... »opsirnije..

Zašto psi jedu travu? Evo odgovora!

Dugo se mislilo da psi jedu travu zato da se natjeraju na povraćanje, no istraživanja provedena u zadnjih nekoliko godina ne podržavaju tu tezu. Čini se da je istina puno jednostavnija nego što smo mislili… »opsirnije..

Morska neman od 7 metara proplivala plažom

Obalska straža je na samo stotinjak metara od plaže uočila džinovsku bijelu ajkulu za koju kažu da je bila duža od sedam metara nakon čega je podignuta uzbuna! »opsirnije..

[VIDEO] Kriza identiteta: Upoznajte macu koja misli da je rotvajler! - ZOOstoryZOOstory

Svi znamo koliko često nas kućni ljubimci znaju nasmijati, ali ovaj video je nešto posebno. Ponekad nije bitno kako nas drugi vide, nego kako se mi osjećamo!
Pogledajte macu koja misli da je rotvailer. »opsirnije..

Dali ste znali: Zašto mačke predu?

Svi znamo da kada je mačka zadovoljna često ćete je čuti kako proizvodi taj ritmičan vibrirajući zvuk. No osim što prede kad je zadovoljna, maca prede i u nekim drugim situacijama.. »opsirnije..

Pet načina da pomognemo životinjama u hladnim danima

Snježnoj idili se lako diviti se iz toplog doma uz šolju čaja. Za one koji su prisiljeni da zimske mjesece provedu napolju, ovi dani predstavljaju puko preživljavanje. Kako da im pomognemo.. »opsirnije..

Visoka zarada od uzgoja i prodaje puževa

Prošle godine izvezeno 277 tona puževa iz uzgoja u vrijednosti 1,5 milion dolara. Male količine neće niko da kupi, a potrebno je i da puževe izvozite u kontinuitetu, što naši uzgajivači ne mogu da obezbijede. Najskuplji su puževi u hibernaciji, čija se cijena kreće oko četiri evra po kilogramu. »opsirnije..